CEEPUS program

Central European Exchange Program for University Studies
(Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogram)


A csereprogram célja, hogy a felsőoktatás területén együttműködő partner intézmények között lehetővé tegye oktatói és hallgatói mobilitások lebonyolítását, nyelvi- és szakmai kurzusok, nyári egyetemek, valamint hallgatói kirándulások szervezését, támogassa hosszú távú szakmai együttműködések kialakulását a térségben, ezzel elősegítve Közép-Európa stratégiai szerepének erősödését.
További információk a Tempus Közalapítvány honlapján.

Hálózati együttműködések keretén belüli mobilitások

A CEEPUS program a hálózatokon belül megvalósuló mobilitásokra épül. Hallgatói és oktatói mobilitás, valamint speciális kurzus az elfogadott hálózatok keretein belül, a fogadó intézmény fogadási keretének erejéig valósítható meg. A küldő intézmény által kiírt pályázati felhívásnak megfelelően a lehetséges ösztöndíjasok kiválasztását a hálózat helyi koordinátora végzi.
A Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara az alábbi két hálózat tagja:
  • CIII-AT-0050-10-1415 – Education Without Frontiers;
  • CIII-SK-0505-05-1415 – Rural Tourism Programs.

Hálózaton kívüli, freemover mobilitások

Ha a pályázó a saját intézményében nem talál megfelelő CEEPUS hálózatot, akkor freemoverként lehetősége van bekapcsolódni a programba, amennyiben a hálózatok nem használták fel a rendelkezésükre álló kereteiket. Freemover pályázat beadására így kizárólag a második szemeszterben van lehetőség.
A Freemover pályázatok beadási határideje: november 30.
További információ a freemover mobilitásról, a pályázat menetéről, valamint a szükséges formanyomtatványokról a Tempus Közalapítvány "Hallgatói és oktatói mobilitási pályázatok" oldalán olvasható.