Nemzetközi pályázatok

Pályázatok


AIESEC Nemzetközi Szakmai Gyakorlatcsere-Program

 

A pályázat célja:

Az AIESEC nemzetközi, hallgatók által működtetett nonprofit szervezet (a gazdaságtan és vezetéstudomány területén érdeklődő fiatal szakemberek és hallgatók egyesülete). Célja a nemzetközi és kulturális megértés, összhang elősegítése hallgatói csereprogramok és egyéb nemzetközi programok, projektek által. A szervezetnek körülbelül 50 000 tagja van 87 országban, és több mint 700 felsőoktatási intézményben működnek. Az AIESEC minden hallgató előtt nyitva áll, tekintet nélkül arra, hogy milyen karon, fakultáson tanul.

 

A pályázat beadási határideje: folyamatos.

 

A pályázati témakörök:

Nemzetközi Gyakornoki Csereprogram

Hallgatók elhelyezése vállalatoknál kulturális és szakmai gyakorlat céljából.

Ifjúsági Fejlesztési Csereprogram

Fiatalok cseréje nem-kormányzati szervezetek között különböző országokban, közösségi vonatkozású projektekben való munkavégzés céljából.

Asia Pacific Csereprogram (APX)

Az APX egy olyan csereprogram, amely elhelyezést biztosít multinacionális irodáknál. Különféle hivataloknál való elhelyezést jelent, az új munkaerő-felvétel hosszú távú céljára való tekintettel.

Technikai Fejlesztési Csereprogram

Hasonlít a nemzetközi gyakornoki csereprogramokhoz azzal a kivétellel, hogy ez olyan hallgatók részvételét kívánja meg, akik technikai háttérrel rendelkeznek.

Egyéb hasonló programok, ideértve a Kína-programot, a Globális Egyetemleges Társadalmi Felelősség Programot, a Globális Vállalkozások Programját, az Export Mission programot, az Oktatási és Kulturális Cserét (LDTV).

 

A pályázat időtartama:

– rövid távú: 0-tól 20 hét,
– közép távú: 2-től 36 hét,
– hosszú távú: 3-től 78 hét.

 

http://v2.aiesec.net/students/